Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Царевични пърженки с пълнеж

Царевични пърженки с пълнеж

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Царевични пърженки с пълнеж1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч. (75 г)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л., за тигана
  • Плънка
  • зеле - 200 г, нарязано на ситно
  • козе сирене - 1 ч.ч. (250 мл)
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимони - 1 с.л., изцеден сок
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 1/8
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Двата вида брашно се пресяват заедно с бакпулвера и солта. Яйцата и млякото се разбъркват до получаването на гъсто палачинково тесто.

Изсипва се по 1 пълна супена лъжица от тестото в горещ, намазан с растителна мазнина тиган. Тестото се разлива и бухва. Пържи се от двете страни, докато промени цвета си в златистокафяв.

Плънка: Зелето, козето сирене, зехтинът, лимоновият сок, горчицата и солта се смесват в голяма купа. Пърженките се разрязват на половинки, а пълнежът се разстила между двете части.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: