Начин на приготвяне
Първо измиваме дробчетата, отцеждаме ги в цедка и подсушаваме с домакинска хартия.
Загряваме олио или зехтин в дълбок тиган и запържваме почистените и нарязани скилидки чесън за около 20 секунди или леко да се ароматизира олиото.
След това добавяме пилешките дробчета. Готвим около 3 минути и след това добавяме лука. Готвим на средна до ниска степен.
След като се запържат лукът и дробчетата, добавяме черен пипер, риган, мащерка и сол.
Прибавяме доматеното пюре и оставяме да се запържат и задушат за около 10 минути, след това бялото вино. Задушаваме до сгъстяване.
Поръсваме пресен с магданоз преди поднасяне. Насладете се на това невероятно вкусно ястие!
Задушените пилешки дробчета по гръцки са чудни.