Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушени пилешки дробчета по гръцки

Задушени пилешки дробчета по гръцки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Задушени пилешки дробчета по гръцки
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Обожаваме пилешките дробчета по гръцки"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г пресни
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 склидки
  • доматено пюре - 200 г
  • бяло вино - 150 мл
  • магданоз - 1 връзка или на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме дробчетата, отцеждаме ги в цедка и подсушаваме с домакинска хартия.

Загряваме олио или зехтин в дълбок тиган и запържваме почистените и нарязани скилидки чесън за около 20 секунди или леко да се ароматизира олиото.

След това добавяме пилешките дробчета. Готвим около 3 минути и след това добавяме лука. Готвим на средна до ниска степен.

След като се запържат лукът и дробчетата, добавяме черен пипер, риган, мащерка и сол.

Прибавяме доматеното пюре и оставяме да се запържат и задушат за около 10 минути, след това бялото вино. Задушаваме до сгъстяване.

Поръсваме пресен с магданоз преди поднасяне. Насладете се на това невероятно вкусно ястие!

Задушените пилешки дробчета по гръцки са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: