Десертни кифлички със захарни кристали

20/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции18-22
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 864
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 750 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 150 мл
  • мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - за овалване
  • ЗА ПЛЪНКА
  • орехи - 1 ч.ч. (смлени)
  • захар - 1 к.ч.
  • ЗА СИРОПА
  • захар - 200 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в 100 мл леко затоплено мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса.

Замесваме тесто, като към втасалата мая прибавим прясното мляко, солта, олиото и пресятото брашно.

Разточваме кора с дебелина 5 мм.

Приготвяме плънка от смлените орехови ядки и захарта.

Нарязваме кората с остър нож на квадрати и във всеки един слагаме по малко плънка. Завиваме формите на кифлички и слепваме краищата им, за да не изтече плънката.

В намаслена тавичка нареждаме кифличките и ги оставяме да втасат.

Печем в умерена фурна.

Приготвяме си сироп, като в сгорещената вода прибавяме захарта и варим, докато се разтопи захарта и изври около 1/3 от водата.

С готовият горещ сироп заливаме изстиналите кифлички, след което ги овалваме в кристална захар.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар