Начин на приготвяне
Размиваме маята в 100 мл леко затоплено мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса.
Замесваме тесто, като към втасалата мая прибавим прясното мляко, солта, олиото и пресятото брашно.
Разточваме кора с дебелина 5 мм.
Приготвяме плънка от смлените орехови ядки и захарта.
Нарязваме кората с остър нож на квадрати и във всеки един слагаме по малко плънка. Завиваме формите на кифлички и слепваме краищата им, за да не изтече плънката.
В намаслена тавичка нареждаме кифличките и ги оставяме да втасат.
Печем в умерена фурна.
Приготвяме си сироп, като в сгорещената вода прибавяме захарта и варим, докато се разтопи захарта и изври около 1/3 от водата.
С готовият горещ сироп заливаме изстиналите кифлички, след което ги овалваме в кристална захар.