Тутманик Богданка

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Тутманик Богданка1 / 4
20/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Какво да кажем - освен че е красив, е и доста вкусен този тутманик"

Необходими Продукти

  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 200 г
  • масло - 70 г
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. Прибавяме водата, солта, захарта и пресятото брашно. Замесваме меко тесто и го разделяме на две части.

В тавичка разтопяваме маслото, овалваме едната част от тестото в него и я отделяме настрани.

Разтегляме с ръце другата половина от тестото на кора и с нея покриваме дъното на тавичката.

Поръсваме с натрошеното сирене. Захлупваме с отделеното тесто, също разтегнато на кора, като покриваме добре краищата от всички страни.

Печем в умерена фурна до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

desi
desi
kolko voda,ne pi6e nikade
30.06.2015 21:48
1
Валентина Христова
Валентина Христова
Има грешка в продуктите. Колко вода? 6 с. л. брашно достатъчно ли са за тесто?
30.06.2015 18:39
1