Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер, докато се получи светложълт крем.
Към тях се прибавят бакпулверът и ванилиите. Прибавят се олиото и млякото и сместа се разбива с миксер.
Следва да се добави брашното и отново се разбива.
Дъното и стените на форма или тава се намазват с олио и се поръсват с малко количество брашно.
Половината смес се изсипва във формата и отгоре се подреждат половината вишни.
Към останалата половина от сместа се добавя течният шоколад и се разбива с миксер.
Шоколадовата смес се изсипва върху бялата и отгоре се подреждат останалите вишни.
Сладкишът с шоколад се пече на 200 градуса, с вентилатор за 40-45 минути.
След изпичане, разкошният плодов сладкиш се поръсва с пудра захар.
Имаме чудесен двуцветен сладкиш с вишни и нутела за всякакъв повод!