Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. След това добавете ванилията, бакпулвера, киселото мляко и олиото.
Разбийте отново и постепенно започнете да добавяте брашното, като вече бъркате с дървена лъжица или шпатула.
Пригответе форма за торта с падащо дъно с диаметър 26 см, като на дъното поставите хартия за печене, а след това я набрашнете и намажете хубаво с олио.
Разделете сместа на две и в едната сложете какаото и разбъркайте хубаво.
Изсипете във формата първо бялата смес, а след това и тази с какао.
Може да направите някакви шарки, ако желаете. Печете мраморния сладкиш в предварително загрята на 160 °C фурна, като първите 20 минути не отваряйте фурната, за да не спадне сладкишът.
Печете шарения кекс около 40 минути или до суха клечка.
След като е готов, го извадете от фурната, махнете ринга, преместете в поднос и поръсете с пудра захар.
Добър апетит с този пухкав двуцветен сладкиш!