Начин на приготвяне
Измиваме и осоляваме агнето отвън и отвътре.
Нарязваме на дребно измитият лук и го задушаваме в 2/3 от маслото, като накрая прибавяме 1 с.л. червен пипер и го сваляме от огъня.
Агнешките дреболии се измиват и се попарват във вряща вода. Оризът се слага да се вари докато стане полуготов.
Приготвяме плънка от задушения лук, полусварения ориз, нарязаните на дребно дреболии, магданоз, джоджен, пресен чесън и виното. Посоляваме.
В подходяща тава слагаме агнето, напълваме го със сместа и зашиваме отвора на корема.
Намазваме го с останалото масло, поръсваме с 1 с.л. червен пипер и го печем първоначално в силна, а в последствие в умерена фурна.
По време на печенето, обръщаме пълненото агне и го заливаме със соса, който се отделя в тавата.
Печеното агне пълнено с ориз и дреболии е готово.