Начин на приготвяне
Агнешкият комплект се измива добре със сол. Слага се да се вари с 2 с.л. оцет. Аз го варя в херметическа тенджера за около 40 минути, след което изключвам котлона, оставям за 30 минути тенджерата в покой преди да отворя капака.
През това време дреболиите си се досваряват. Изваждам ги и ги нарязвам на парченца.
Обелвам и нарязвам на много ситно морковите и лука.
В дълбока не залепваща тенджера слагам 3-4 с.л олио да загрее, добавям морковите и лука и изпържвам до златисто. Добавям агнешкия комплект, за да се позапържи и той.
През това време изчиствам и измивам ориза, добавям го към готвещите се продукти, подправям със сол, черен пипер и джоджен.
Добавям вода, като моята пропорция е 4:1- вода:ориз и оставям на умерен огън, лекичко да къкри. Като от време на време разбърквам.
След като оризът е готов, махате от котлона. Внимавайте да не ви загори, затова разбърквайте.