Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Рула с орехово-какаова плънка

Рула с орехово-какаова плънка

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Рула с орехово-какаова плънка1 / 2
24/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
180 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. (равна)
  • мая - 30 г
  • лимони - 1 бр. (настъргана кора)
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • прясно мляко - 100 мл
  • орехи - 200 г (счукани)
  • захар - 100 г
  • како - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в малко вода и се оставя да втаса на топло.

В съд се разбиват 3 яйца със захарта и към тях се прибавят разбито киселото мляко с разтворената в него сода бикарбонат, втасалата мая и настърганата кора на лимона.

С разбъркване се прибавя пресятото брашно и се замесва меко тесто. Оставя са настрани да втаса за 20-тина минути.

Плънката се приготвя, като прясното мляко се слага да заври заедно със захарта и какаото. В края се прибавят счуканите орехи и се отстранява от огъня.

Втасалото тесто отново леко се замесва и се разделя на 4 части, които се оформят на топки. Всяка топка се разточва на правоъгълна кора, поръсва се с плънка и се навива на руло.

Рулата се нареждат в тава намазана с олио. Тавата се завива с кърпа и рулата се оставят да втасат.

Втасалите рула се намазват с 1 разбито яйце и се пекат в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: