Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Боб на фурна със свинско и сушени домати

Боб на фурна със свинско и сушени домати

Боб на фурна със свинско и сушени домати
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
21/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Дайте ни нас боб на фурна със свинско и сушени домати и не ни търсете за нищо повече"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • сушени домати - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • свински ребра - 400 г.
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба, сложете го в тенджера и го залейте със студена вода. Сложете го на котлона и го заварете. След като заври, излейте водата и отново налейте студена вода, като покриете бобчета с около 3-4 см.

Нарежете почистения лук и го прибавете към боба. Добавете сушените домати, олиото и реброто. Варете на тих огън.

Когато бобът уври, овкусете със сол, червен пипер и чубрица.

Изсипете боба в тава за печене. Обезкостете подготвените свински ребра и добавете свинското месце към боба.

Запечете в загрята фурна до кафеникав загар /ястието трябва да е останало на мазнина/.

Преди поднасяне, поръсете със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: