Чеснови питки с магданоз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
25/01/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 385
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се сипват в 100 мл хладка вода. Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. Сипват се маята, олиото, солта и още 100 мл вода.

Замесва се средно меко тесто и се оставя да втасва. Когато е готово тестото, от него се късат парчета и се оформят на топки.

Разплескват се и се запичат на предварително загрят сач или в тава. Готовите питки се намазват със смес от пасиран чесън, вода, зехтин и накълцан магданоз.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар