Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Чеснови питки с магданоз

Чеснови питки с магданоз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Чеснови питки с магданоз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Апетитни чеснови питки с магданоз - хапвайте с всяко ястие"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 1 пакетче (20 г)
  • за намазване
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се сипват в 100 мл хладка вода. Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. Сипват се маята, олиото, солта и още 100 мл вода.

Замесва се средно меко тесто и се оставя да втасва. Когато е готово тестото, от него се късат парчета и се оформят на топки.

Разплескват се и се запичат на предварително загрят сач или в тава. Готовите питки се намазват със смес от пасиран чесън, вода, зехтин и накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: