Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Пролетна яхния с лапад и челядинки

Пролетна яхния с лапад и челядинки

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пролетна яхния с лапад и челядинки
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
03/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пролетна яхния с лапад и челядинки - време е за топло настроение у дома"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр. средни
  • пресен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • лапад - 10 - 12 листа
  • челядинки - 100 г пресни
  • брашно - 1 с.л. препечено
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен - пресен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресния лук, морковите и лапада.

Обелете и нарежете на кубчета картофите.

Загрейте олиото и задушете в него първо лука и морковите заедно с малко вода.

Щом лукът омекне, прибавете гъбите и задушете и тях за кратко.

Прибавете лъжичка препечено брашно, червения и черния пипер и налейте около литър вода.

Щом яхнията заври, добавете и картофите и посолете.

Оставете на котлона да къкри 20 минути - до готовност на картофите.

Накрая прибавете лапада и пресните джоджен и магданоз.

Оставете на котлона още 5 минути и вашата апетитна пролетна яхния с лапад и челядинки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Прекрасно пролетно ястие, особено с пресни картофи!
03.05.2022 20:11
4
Потребител#178366
Потребител#178366
Спазих последователността на рецептата и се получи отличен резултат. Добавих малко количество земна ябълка с картофите и към подправките едно стръгче дивисил и се получи още по впечатляващ аромат и вкус. Резултата е мнохо хранително и питателно ястие. Успех на всеки, който реши да пробва да я сготви!
03.05.2022 16:39
4
1
Покажи всички подкоментари