Начин на приготвяне
Желатин се разтваря в студена вода (200°C), докато набъбне.
Сок от компота се загрява на котлона, без да завира, и в него се изсипва набъбналият желатин. Разбърква се, докато се разтвори.
Желатинът се разделя на 3 части.
Първата част се изсипва в тава или кексова форма, слага се в камерата, докато се стегне (да не замръзва).
След това се нареждат плодове по избор и се заливат с втората част на желатина (пак се оставя в камерата да стегне).
В третата част на желатина се натрошават бисквитите, прибавя се маслото, захарта и какаото.
С получената смес се залива отново и се оставя приготвената желатинова торта в камерата, да стегне хубаво!
След като е стегнала сместа, се потапя тавата/кексовата форма в съд с вряла вода за секунди и се обръща на поднос желатиновата торта с праскови!
Коментари