Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Желатинова торта с праскови

Желатинова торта с праскови

МарияМария
Новак
18
Желатинова торта с праскови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Истинска наслада е да си хапваш от желираната торта с праскови"

Необходими Продукти

  • желатин - 5 бр. от 10 г
  • компоти - 2 бр.
  • бисквити - 2 пакета чаени
  • масло - 1/2
  • пудра захар - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатин се разтваря в студена вода (200°C), докато набъбне.

Сок от компота се загрява на котлона, без да завира, и в него се изсипва набъбналият желатин. Разбърква се, докато се разтвори.

Желатинът се разделя на 3 части.

Първата част се изсипва в тава или кексова форма, слага се в камерата, докато се стегне (да не замръзва).

След това се нареждат плодове по избор и се заливат с втората част на желатина (пак се оставя в камерата да стегне).

В третата част на желатина се натрошават бисквитите, прибавя се маслото, захарта и какаото.

С получената смес се залива отново и се оставя приготвената желатинова торта в камерата, да стегне хубаво!

След като е стегнала сместа, се потапя тавата/кексовата форма в съд с вряла вода за секунди и се обръща на поднос желатиновата торта с праскови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А докато единия слой стяга в хладилника другата смес няма ли да стегне в съда, в който е разбъркал?
13.04.2022 07:15