Начин на приготвяне
В топло прясно мляко активирайте маята с лъжица от захарта и оставете да бухне.
Сипете брашното в голяма купа, добавете разбити яйца с захарта, сипете олио, ванилия, щипка сол и замесвате лепкаво тесто.
Покрито с фолио, оставете да втаса 2 часа.
Премесва се тестото с малко брашно, точи се голям правоъгълник с дължина на формата, в която ще се пече.
Намажете с размекнат течен шоколад и се навива от двете страни на руло, като се събират в средата.
Сложете козуначеното руло в правоъгълна голяма форма и оставете да втаса, докато напълни формата.
Намажете бухналия козунак с разбит жълтък и кисело мляко, поръсете сусам.
Печете в загрята фурна 170°C да готовност - около 40 минути, като към края се покрива, да не прегори.
Извадете и намажете с масло, покрива се с кърпа, докато леко се охлади.
Страхотен вкус има това великденско руло с шоколад - чудесно за празника!
Добър апетит!