Начин на приготвяне
Лапад се почиства от дебелите жили, бланшира се в гореща вода да смени цвета и се отцежда.
В тиган се загрява олио, запържваме нарязан ситно два вида лук и чесън с щипка сол.
След минута добавяме нарязания бланширан лапад, разбъркваме за кратко и сипваме домати, червен пипер и наливаме водата.
Ако е гъста яхнията, добавете още малко вода.
Прибавя се отцеден нахут, овкусява се с подправите и намаляваме котлона на 5 степен.
Готвим да остане на мазнина, като периодично се разбърква с дървена лъжица.
Сервираме манджата с лапад с клонка пресен джоджен и чесън!
Уникално вкусна селска яхния с лапад и нахут, само опитайте - ще си оближете пръстите!