Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Селска яхния с лапад и нахут

Селска яхния с лапад и нахут

Селска яхния с лапад и нахут
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Селска яхния с лапад и нахут - има-няма 30 минути и е при вас"

Необходими Продукти

  • лук - 1 малка глава стар
  • пресен лук - 2 стръка
  • чесън - 1 стрък бялата част
  • лапад - 1 връзка
  • нахут - 200 г консерва
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • домати - 2 с л консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
  • джоджен - 2 стръка листа
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лапад се почиства от дебелите жили, бланшира се в гореща вода да смени цвета и се отцежда.

В тиган се загрява олио, запържваме нарязан ситно два вида лук и чесън с щипка сол.

След минута добавяме нарязания бланширан лапад, разбъркваме за кратко и сипваме домати, червен пипер и наливаме водата.

Ако е гъста яхнията, добавете още малко вода.

Прибавя се отцеден нахут, овкусява се с подправите и намаляваме котлона на 5 степен.

Готвим да остане на мазнина, като периодично се разбърква с дървена лъжица.

Сервираме манджата с лапад с клонка пресен джоджен и чесън!

Уникално вкусна селска яхния с лапад и нахут, само опитайте - ще си оближете пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: