Начин на приготвяне
В дълбока купа си изсипваме захарта, счукваме си яйцата и разбиваме с миксер.
Разтваряме си маята в млякото и след това го прибавяме при яйцата.
Започваме един по един да добавяме жълтъците, като продължаваме да разбиваме.
Към сместа си добавяме солта лимоновата кора и ванилията. Всичко това разбиваме с миксера. Започваме да добавяме постепенно и брашното.
Когато тестото стане на гладка каша, тогава започваме да прибавяме малко по малко от маслото.
След като сме поставили и последното масло, тогава добавяме и останалото брашно. С миксера продължаваме да разбиваме още 4-5 минути.
В купа си поставяме готовото козуначено тесто, което покриваме с найлоново фолио и оставяме за 2-3 часа да втаса.
След това разделяме на 4 равни части и всяка една от тях правим на фитили.
Оплитаме пухкавия козунак и го поставяме във форма, покрита с хартия за печене.
Преди да сложим да се пече го оставяме за още 30 минути.
След това намазваме с разбито яйце, поръсваме със стафиди и захар и поставяме във фурната да се изпече за 20 минути на 180 градуса.
След като изтече времето, намаляваме фурната на 120 градуса и до изпичаме облия козунак без месене за още 30-40 минути.