Начин на приготвяне
Лападът се почиства и измива много добре.
Нарязва се на ситно и се слага в голяма купа.
Магданозът, копърът и пресният лук се почистват, измиват и нарязват на ситно.
Прибавят се към лапада.
В отделна купа се натрошава козето сирене. Прибавят се яйцата, солта и миксът от пипер.
Разбъркват се много добре, след което се прибавят към зеленчуците.
Сместа се разбърква много добре.
Тавата, в която ще се пече, се намазва с олио от всички страни.
В тавата се нарежда първата кора.
Върху кората се изсипва зеленчуковата смес и половината от маслото.
Отгоре се слага втората кора, като най-накрая се нареждат парченца от останалото масло върху соления пай.
Лападова бутер пита се пече 50 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.