Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Лападова бутер пита

Лападова бутер пита

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Лападова бутер пита
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Лападова бутер пита - хапнете, когато ви се иска"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 кори
  • лапад - 500 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • яйца - 3 бр.
  • козе сирене - 300 г
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • микс пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 г
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства и измива много добре.

Нарязва се на ситно и се слага в голяма купа.

Магданозът, копърът и пресният лук се почистват, измиват и нарязват на ситно.

Прибавят се към лапада.

В отделна купа се натрошава козето сирене. Прибавят се яйцата, солта и миксът от пипер.

Разбъркват се много добре, след което се прибавят към зеленчуците.

Сместа се разбърква много добре.

Тавата, в която ще се пече, се намазва с олио от всички страни.

В тавата се нарежда първата кора.

Върху кората се изсипва зеленчуковата смес и половината от маслото.

Отгоре се слага втората кора, като най-накрая се нареждат парченца от останалото масло върху соления пай.

Лападова бутер пита се пече 50 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: