Начин на приготвяне
Подгответе бутер тестото, като го размразите и леко го разточите.
Застелете тавата за печене с домакинска хартия.
Изрежете кръг от тестото /ако тавата е кръгла/, сложете го в тавата и леко подгънете крайчетата.
Боцнете с вилица на 3-4 места. Загрейте фурната до 200 градуса и запечете до розов загар.
Междувременно задушете ситно нарязаният лук в малко мазнина/олио/, след което добавете и почистения спанак.
Гответе 2-3 минути и отстранете съда от котлона.
Охладете леко, натрошете и прибавете сиренето, както и разбитите яйца. Разбъркайте и разпределете плънката равномерно.
Печете около 7-8 минути на 180 градуса.
Поръсете с настърган кашкавал и допечете до готовност на кашкавала.
Нарежете и поднесете пълнената питка.
Гарнираната бутер пита със спанак е готова.
Коментари