Начин на приготвяне
Разтворете маята във млякото. добавете малко пресято брашно.
Разбъркайте добре, завийте и оставете да втаса 1 час на топло.
Отстранете кората на портокала и го изстискайте в друга купа. В останалото брашно добавете сол, захар, яйце, масло, портокалов сок и маята. Замесете меко тесто, завийте и оставете за още 1 час.
Измийте стафидите, залейте ги със вряла вода за 10 мин. Добавете стафидите и портокаловите кори към тестото, разбъркайте още веднъж много добре.
Залейте бадемите с вряла вода и оставете за 10 мин, след което обелете.
Поръсете силиконовата форма с вода. Сложете бадемите на дъното. Поставете тестото във формата и оставете 20-25 мин.
Загрейте фурната на 200°C. Печете традиционния козунак за около 40-45 мин.
Когато сте готови, извадете великденския сладкиш от фурната и го оставете да се охлади.
Обърнете в чиния немския козунак и го поръсете с пудра захар.