Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с канела

Козунак с канела

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Козунак с канела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
380 мин.
Порции
12
"А пробвахте ли да добавите към козунака и канела - вълшебно вкусно се получава"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • орехи - 100 г (смлени)
  • канела - 1 ч.л.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с малко затоплено мляко, малко захар и 2 супени лъжици брашно и се оставя на топло да шупне. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага маята, яйцата, захарта, солта, останалото прясно мляко, разтопеното масло и ванилията.

Омесва се тесто и се оставя за час и половина да втаса на топло. Разделя се на 5 части и всяка се разточва. Във всяка кора се слага плънката, приготвена от смесените орехи с канела.

Корите се навиват на рула, сплитат се и се нареждат в тава, намазана с мазнина. Оставят се за още половин час, намазват се с яйце и се пекат в умерена фурна около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: