Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Лимецов автралийски дампър

Лимецов автралийски дампър

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецов автралийски дампър
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
19/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Лимецов автралийски дампър - ако не сте опитвали, време е"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 450 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 90 г + за намазване
  • топла вода - 180 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси.

Прибавя се бакпулверът и солта.

Разбърква се много добре и се пресява втори път.

Маслото се претрива с пръсти в брашното, докато стане на едри трохи.

В брашното се прави кладенче, в което се налива топлата вода.

Разбърква се с дървена лъжица, докато се образува тесто. Тестото се меси 10 мин.

В тава с диаметър 20 см се слага хартия за печене.

Тестото се оформя на диск и се слага в тавата.

С нож тестото се разделя на 8 части, като не се разрязва до края.

Пече се лимецовият хляб в предварително загрята фурна 25 мин на 180 °C.

След като се извади от фурната, се намазва с масло лимецовият автралийски дампър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: