Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси.
Прибавя се бакпулверът и солта.
Разбърква се много добре и се пресява втори път.
Маслото се претрива с пръсти в брашното, докато стане на едри трохи.
В брашното се прави кладенче, в което се налива топлата вода.
Разбърква се с дървена лъжица, докато се образува тесто. Тестото се меси 10 мин.
В тава с диаметър 20 см се слага хартия за печене.
Тестото се оформя на диск и се слага в тавата.
С нож тестото се разделя на 8 части, като не се разрязва до края.
Пече се лимецовият хляб в предварително загрята фурна 25 мин на 180 °C.
След като се извади от фурната, се намазва с масло лимецовият автралийски дампър.