Пърленка с лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
23/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 552
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 400 мл.
  • мая - 25 г за хляб
  • захар - ½ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • за плънката
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави или 1 глава кромид и връзка зелен лук
  • сирене - 200 г
  • чубрица - 1 ч.л
  • червен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл вода се разтваря маята и захарта и се оставя да втаса. Брашното се пресява, оформя се кладенче и се добавят маята, олиото и солта. Останалата вода се добавя постепенно и се замесва меко, еластично тесто.

Слага се в намазан с мазнина съд, покрива се и се оставя на топло да втаса. След това тестото се премесва, от него се късат топки и се разточват на тънки кори.

Лукът се задушава в олиото и малко вода. Когато омекне, се добавят сиренето и червеният пипер. Пърленките се намазват с мазнина и се поръсват с плънката.

Навиват се на руло и се завиват спираловидно. Притискат се, за да станат по плоски и се оставят да втасат. Пекат се върху намазан с мазнина сач или тиган.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван
Иван
26.10.2015 23:11
Количеството вода не е ли малко много ? Вода- брашно 1:1 ? Представям си го доста редичко, а пък за точене да не говорим....
0
0