Начин на приготвяне
Филето се начуква леко и се овкусява с кимион, сол, черен пипер, чили сос на вкус, след което се панира в брашно, разбитите яйца и се потапя в галетата.
Пържи се в тиган със средно нагорещена мазнина до тъмно златисто. Поставя се върху кухненска хартия.
В тиган със загрята мазнина задушаваме ситно нарязания лук и чесън до златисто, след което изсипваме доматената салца с 1 ч.л. захар сол и пипер на вкус.
Къкри, докато леко се сгъсти. Сипваме салцата в чиния и поставяме месото, нарязано на жулиени. По желание можем да сложим настърган кашкавал - на мен лично ми харесва по този.
Рецепта е от Димитър Евстатиев от единственото заведение с кубинска кухня у нас LA CUBANITA