Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват, обелват се и се разрязват на половинки. Жълтъците се вадят и се мачкат с вилица. Кашкавалът се настъргва, половината се добавя към жълтъците заедно със сметаната и солта и се разбърква.
Половинките белтъци се пълнят с тази смес и се слагат в тавичка. Лукът и чушката се режат на ситно и се запържват в маслото на среден огън за 3 минути.
Доматите се режат на кубчета и се добавят към лука. Оставят се да кипнат, след това къкрят на бавен огън, докато обемът на течността не се изпари на две трети.
С този сос се заливат яйцата и се поръсват с останалия кашкавал. Тавата се слага във фурната и ястието се пече 15 минути на 180 градуса. Сервира се, като се поръсва с нарязан на ситно магданоз.