Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Маринован заек по кубински

Маринован заек по кубински

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Маринован заек по кубински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Вкусната кухня е още една причина да посетите екзотична Куба"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг.
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 55 мл.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевият сос, олиото, чесънът, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес.

В тава се подреждат нарязаното на порции заешко и отгоре се залива с марината, поставя се и дафиновия лист. Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа.

Заешкото месо се пече заедно с марината в предварително загрята фурна на 250 С за 2 - 2 1/2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: