Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Доматената манджа с кюфтенца

Доматената манджа с кюфтенца

Доматената манджа с кюфтенца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Доматената манджа с кюфтенца - любима ни е от край време"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • пресен лук - 1 стрък
  • чубрица
  • галета - 2 с.л.
  • яйце - 1 малко
  • олио - за пържене
  • домати - 1 буркан консерва
  • моркови - 2 средни
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с нарязан пресен лук, чубрица, яйцето, галета и се оформят малки кюфтенца.

В загрято олио пържим от двете страни до златисто. Извадете ги в чиния.

Загрява се олио, запържва се нарязан лук и моркови на полумесеци и 1 нарязана чушка от туршия.

След 3-4 минути сипете нарязани домати на кубчета, червен пипер и захар.

Налива се малко вода до нивото но продуктите и овкусявате с малко сол.

Готви се, докато остане на мазнина и кюфтетата в сос са готови.

Сервирате доматената манджа с кюфтеца и поръсете с нарязан ситно магданоз!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: