Начин на приготвяне
Каймата омесваме с магданоз, сол, черен пипер 1/2 глава лук, чубрица и я оставяме да постои около 30 мин.
Запържвам си лука, моркова. Добавям си 3-4 с.л брашно, червения пипер и доливаме с вода около 500-700 мл вода.
Взимам си каймата и си добавям ориза. Овялвам кюфтенцата брашно и ги оставяме настрани. Чакаме да заври водата и добавяме кюфтенцата.
Варим около 30 мин.
Добавяме си подправки, магданоз, целина, чубрица, черен пипер, сол. Ако е нужно, добавяме Още брашно до желянята гъстота
За пюрето: Варим си картофите, намачкваме ги и добавяме затопленото мляко, маслото и солта.
Гарнираме в чинията с кюфтенцата.