Начин на приготвяне
Първо обелете и нарежете на едри кубчета доматите, чесъна и лука. Почистете чушката от семенцата и я нарежете на ивички. Прехвърлете зеленчуците в тава, в която сте постлали хартия за печене.
Нарежете на тънки ивички резенето и го прибавете при останалите нарязани зеленчуци.
Отгоре ги поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Добавете семената резене и клонките прясна мащерка. Печете зеленчуците в загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.
Пасирайте печените зеленчуци и ги прецедете в подходяща тенджера. Налейте към получената смес бульона.
Добавете захарта, босилека и доматената паста. Варете вкусната доматена супа около 10-15 минути. Опитайте и ако има нужда - овкусете с черен пипер и сол на вкус. Накрая прибавете маслото и разбъркайте супата.
Тази италианска супа се сервира с украса от свеж босилек. Задължително се поднася с препечени филийки, които още горещи се намазват с масло в единия си край и се поръсват със ситно нарязан магданоз.
Поднесете доматената супа на италианските баби и се насладете на страхотния вкус.