Начин на приготвяне
Отделете 1 жълтък от яйцата за намазване отгоре, останалите се разбиват с захарта, докато се разтопи.
В топло прясно мляко се активира маята и оставяте да бухне.
Брашното сипете в голяма купа и в средата се смесва активираната мая, яйцата, разтопено масло и олио.
Замесва се средно меко тесто, което оставяте на топло да втаса за 1 час.
Разточете тестото на правоъгълник и намажете с течен шоколад.
Навива се козуначено руло и срязвате на две половини през средата.
Сплитате двете части, като гледате разрезът да е нагоре.
Сложете плитката в тавичка върху хартия за печене. Оставете тестото на топло да почине за 20 минути, намажете с отделения жълтък и поръсете сусам.
Печете домашния козунак в загрята фурна 170 °C до готовност, като към края се покрива с фолио да не прегори.
Извадете и покривате с кърпа, докато се охлади руската плитка с течен шоколад!
Добър апетит!