Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Руска плитка с течен шоколад

Руска плитка с течен шоколад

Руска плитка с течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Козунак по руска рецепта с течен шоколад - обожаваме го"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - 40 г
  • олио - 40 мл
  • суха мая - 1 пакет (10 г)
  • брашно - към 550 г
  • течен шоколад - 100 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 1 жълтък от яйцата за намазване отгоре, останалите се разбиват с захарта, докато се разтопи.

В топло прясно мляко се активира маята и оставяте да бухне.

Брашното сипете в голяма купа и в средата се смесва активираната мая, яйцата, разтопено масло и олио.

Замесва се средно меко тесто, което оставяте на топло да втаса за 1 час.

Разточете тестото на правоъгълник и намажете с течен шоколад.

Навива се козуначено руло и срязвате на две половини през средата.

Сплитате двете части, като гледате разрезът да е нагоре.

Сложете плитката в тавичка върху хартия за печене. Оставете тестото на топло да почине за 20 минути, намажете с отделения жълтък и поръсете сусам.

Печете домашния козунак в загрята фурна 170 °C до готовност, като към края се покрива с фолио да не прегори.

Извадете и покривате с кърпа, докато се охлади руската плитка с течен шоколад!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: