Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с печурки и застройка

Гъбена супа с печурки и застройка

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Гъбена супа с печурки и застройка
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
24/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Гъбена супа с печурки - бързо се приготвя и е много вкусна"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г гъби
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 80 г
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1.5 л
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • яйце - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и разрязват на две.

В дълбока тенджера се поставя кравето масло и гъбите, да се запържат първоначално, и след това се прибавя малко вода, да се задушат, към тях се прибавят и ситно нарязаните лук и моркови.

Прибавяме и зеленчуковия бульон и подправяме със сол, черен пипер.

Ако нямате зеленчуков бульон, налейте вода и прибавете вегета.

След завиране измийте и добавете ориза. Супата се вари до готовност - сваряване на зеленчуците и ориза.

В купа се разбиват яйцата, прибавя се лимоновият сок и киселото мляко, ситно нарязания магданоз и се разбърква енергично.

След като гъбената супа е готова, се застройва внимателно със сместа, като, първо, към застройката се прибавя част от бульона.

След това се връща в тенджерата всичко и имате разкошна гъбена супа с печурки и застройка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Страхотно изглежда!
25.04.2022 16:15