Начин на приготвяне
Гъбите се почистват и разрязват на две.
В дълбока тенджера се поставя кравето масло и гъбите, да се запържат първоначално, и след това се прибавя малко вода, да се задушат, към тях се прибавят и ситно нарязаните лук и моркови.
Прибавяме и зеленчуковия бульон и подправяме със сол, черен пипер.
Ако нямате зеленчуков бульон, налейте вода и прибавете вегета.
След завиране измийте и добавете ориза. Супата се вари до готовност - сваряване на зеленчуците и ориза.
В купа се разбиват яйцата, прибавя се лимоновият сок и киселото мляко, ситно нарязания магданоз и се разбърква енергично.
След като гъбената супа е готова, се застройва внимателно със сместа, като, първо, към застройката се прибавя част от бульона.
След това се връща в тенджерата всичко и имате разкошна гъбена супа с печурки и застройка.
Коментари