Начин на приготвяне
Натрошете соленките в хаванче.
Задушете тиквичката, нарязана на парчета кръгли на пара, но не на каша, а да е леко твърда.
След като изстине, я нарежете на дребни кубчета, изварата разбъркайте с топеното сирене добре.
Прибавете копъра, малко сол и на ситно нарязания зелен лук, сложете и тиквичката + чесъна и разбъркайте внимателно.
Аз добавих в сместа и малко от счуканите соленки, за да попият от влагата на тиквичките, които съм изцедила предварително.
От детско шоколадово яйце вземете пластмасовата опаковка, в която сложете фолио, след като намокрите формичките отвътре с вода, за да залепне фолиото добре.
Отвътре навлажнете отново фолиото, може и с олио да се намаже.
Напълнете двете половини със сместа и ги слепете в едно цяло яйце.
Обърнете върху натрошените соленки и внимателно ги засипете с тях, оваляйте внимателно, защото е много меко.
След овалването оформете с ръце яйцето и го сложете върху начуканите соленки в кутия с капак и поставете в хладилника да стегнат.
Украсете по желание разядката Великденски яйца.
Коментари