Начин на приготвяне
Яйцата се нареждат върху кърпи в две големи тенджери. Заливат се с вода с един пръст над тях, посоляват се и се варят на слаб огън 10 минути.
Сварените яйца се охлаждат и подсушават.
В седем буркана с топла вода се разтварят боите за яйца. Във всеки от тях се слага по 1 с.л. оцет. Разбърква се и започваме да боядисваме яйцата, като работим с домакински ръкавици, за да не се изцапаме.
Половината от моите великденски яйца аз боядисах едноцветно, залепих им стикерчета и ги гланцирах с олио.
Другата част направих шарени, като върху парчета разстлан памук накапах с лъжица различни бои. Увих хубаво яйцата в тях, като отгоре накапах още бои, така че цялото парче памук да бъде добре напоено. След около 5 минути развих яйцата, оставих ги малко да поизсъхнат и ги гланцирах с олио.
Празничните великденски яйца са готови!