Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Козуначена погача с течен шоколад

Козуначена погача с течен шоколад

Козуначена погача с течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
24/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Погача с течен шоколад - думите, които искаме да чуем точно в този момент"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар 150 г
  • мая - 25 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • лимонова кора
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 700 г
  • течен шоколад - 150 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна погача за празниците с течен шоколад.

Активира се маята, като се натрошава в топло прясно мляко и лъжица захар и оставяте, докато се получат мехурчета.

В купа се разбиват яйцата със захарта без един жълтък той се отделя за намазване отгоре на погачата.

Прибавете разтопено масло и олио, кора от лимон и замесвате средно меко тесто.

Втасва, докато удвой обема си и сипвате на плота, за да го премесите.

Точи се кръгла кора, нарязва се на 7-8 триъгълника.

В широката част се поставя лъжица течен шоколад и се навива на кифлички.

Нареждат се в тава по края, а в средата поставете чаша за крем карамел.

След 20 минути се намазва с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко и поръсвате сусам.

Печете в загрята фурна 170°C около 35-40 минути.

Извадете и покривате с кърпа козуначената погача с течен шоколад!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
благодаря ДОНИ :)))
25.04.2022 12:51
Дони Ники
Дони Ники
Прекрасна!
24.04.2022 23:33