Зеленчуково печиво

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
10/02/2014
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо972
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслено тесто: Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто.

Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час. Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Подготвя се форма за печене за пай с диаметър 23 см.

Върху набрашнена повърхност се разточва тестото на кора с дебелина 5 мм; покрива се дъното и стените на тавата за пай и ако има стърчащи краища се отрязват. Цялата тестена повърхност се дупчи с вилица. Пече се около 30 мин., докато промени цвета си в светлокафяв.

Плънка: След като се запържи чесънът около 3 мин., се изхвърля. Добавят се и останалите зеленчуци. Поръсва се със солта и черния пипер. Добавя се зеленчуковият бульон и се държи на котлона около 15-20 мин.

Зеленчуците се подреждат върху пая. Сметаната и яйцата се разбиват, до получаване то на пяна. Поръсват се със сол, добавят се лютата чушка и майораната. Пече се около 25-35 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар