Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се сваряват, отцедени се обезкостяват и накъсват на едри парченца, а кожата се отстранява.
Загрява се олио и масло, задушава се праз да омекне, добавят се настъргани картофи, настърган морков и гъби.
Поръсваме със сол, черен пипер и мащерка. Добавя се виното, майонезата и готварската сметана.
Ако плънката стане много гъста се добавя малко вода от бульона, в който са се варили бутчетата. В йенска тава, намазана с олио, на дъното се поставя половината настърган кашкавал.
Отгоре сипваме пилешката плънка с картофи, моркови и гъби. Накрая поръсваме втората половина от кашкавала.
Покрива се с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 200 градуса около 1 час, като малко преди края фолиото се сваля да се запече до златиста коричка.
Поръсваме с магданоз и сервираме.