Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета със сирене и лапад

Картофени кюфтета със сирене и лапад

Картофени кюфтета със сирене и лапад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Картофените кюфтета с лапад вървят най-много с млечен сос"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 сварени
  • лапад - 1 връзка бланширан
  • пресен лук - 1 бр.
  • сирене - 60 г
  • яйца - 1 малко
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • копър
  • олио - за пържене
  • царевично брашно - за овалване
  • червен пипер - 1 щипка
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се сваряват и отцеждат, още топли се намачкват на пюре.

Лападът се бланшира, за да смени цвета си, отцежда се и го нарязвате на ситно.

В купа се смесват сварените картофи, лападът, яйцето, нарязания копър, галета, натрошеното сирене, пера пресен лук и ги омесвате като кайма.

Оформят се плоски картофени кюфтета, овалват се в смес от царевично брашно, червен пипер и галета.

Оставете за 30 минути в хладилника, извадете и пържете в загрято олио до златисто.

Картофените кюфтета с лапад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: