Начин на приготвяне
Картофите се обелват и сваряват заедно със солта.
Докато са още горещи се намачкват на пюре, като се използва част от водата, в която са се варили.
Към горещото пюре се прибавят стритите манатарки, сухите подправки, ситно нарязаният чесън и маслото.
Свинското месо се сварява в подсолена вода, след това се изважда и се накъсва на дребно.
Овкусява се с подправките.
Започва реденето на соления пай, като половината картофено пюре се разпределя на дъното на форма с диаметър 22 см.
Върху него се разпределя лападът, полива се с разбитото яйце. Следва пласт месо, отново картофено пюре и върху пласта пюре се разпределя останалата част месо, като се притиска, за да потъне в пюрето.
Картофеният пай се пече на 200 градуса с вентилатор.
Паят с картофи и свинско месо е готов.
Коментари