Начин на приготвяне
Готовото тесто за пица се оставя встрани докато се подготви плънката. Тиквичките се режат на жулиени и се запържват заедно със зеления лук около 5 мин. Овкусяват се със солта и черния пипер.
Сместа се оставя да изстива. Смесват се сиренето, яйцата и мащерката. Предварително се загрява фурната до 200 градуса. Тестото се разточва на тънка кора върху набрашнен плот. Разделя се на 6 равни части, които се разстилат в 6 форми за печене (10 см).
Оставят се за 15 мин. Тиквичките се добавят при сместа за сирене. Равномерно се нанася готовата вече смес във формичките. Пече се около 10 мин. Пекат се на 180 градуса около 10 мин., или променят цвета си в златисто кафяви.
Коментари