Люта чеснова питка с пармезан

14/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо544
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, захарта, солта и 1 с.л. брашно се разтварят във водата и се оставя да втасва. В пресятото брашно се оформя кладенче и в него се сипва маята и чесънът, който е препечен на сух тиган, начукан и смесен със зехтина.

Замесва се гладко тесто и се оставя да втаса. След това се премесва на набрашнена повърхност и се прехвърля в намазана с мазнина тава.

Покрива се и се оставя отново да втасва. Намазва се със смес от скилидките чесън, счукани със солта, риган, пармезана, чилито и олиото. Питката се пече в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар