Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Яхния от солена риба с моркови

Яхния от солена риба с моркови

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Яхния от солена риба с моркови2 / 2
04/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 700 г солена (скумрия, черноморски сафрид)
  • лук - 3 глави
  • моркови - 4 бр.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • доматен сос - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се обезсолява за 11 часа. Нарязва се на колелца.

Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на ситно и се задушават до омекване в мазнината.

Доматеният сос се разрежда с 1 чаена чаша топла вода, добавя се към задушения лук и се оставя на огън за около 20 минути.

Обезсолената риба се пуска в размитото в студена вода брашно и се прибавя към доматения сос. Яхнията се оставя да ври, докато сосът се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: