Начин на приготвяне
Слагаме яйцата и захарта в голяма купа и разбиваме с миксер на най-висока скорост за 15 минути. Смесваме галетата, бакпулвера, канелата и карамфила в отделна купа.
След като сме смесили яйцата и захарта добре, прибавяме към тях галетата и другите съставки малко по-малко. Разбъркваме бавно сместа с лъжица. След това прибавяме орехите, които сме натрошили на едри парченца предварително и разбъркваме.
Намазваме тава с диаметър 25 см с масло и изливаме сместа в нея. Печем каридопитата на 175 °C за около 30 - 35 минути.
Докато печем гръцкия сладкиш, приготвяме сиропа. Слагаме всички съставки в тенджера освен коняка. Кипваме ги и оставяме сиропа да се охлади. Добавяме коняка и разбъркваме.
Изваждаме изпечената каридопита и внимателно я сиропираме с лъжица първо по крайщата, а след това цялата. Не изспиваме сиропа наведнъж, защото питата ще се кашне и ще спадне.
Оставяме сиропирания сладкиш да изстине напълно, след което я обръщаме в подходящ съд и сервираме вълшебния сладкиш с галета.