Домашна Гараш торта

gabik023gabik023Новак212
02/02/2018
"Да си знаете отсега, приготвите ли тази невероятно вкусна Домашна Гараш торта, задължително трябва да ни поканите "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148 920
  • Преглеждания за месеца491
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците и се слагат в купа. Добавят се захарта, какаото и мекото масло и хубаво се разбива, докато се получи гъст крем, от който се отделя 1/3 за глазура на тортата.

Ореховите ядки, ванилията и разбитите на сняг белтъци се поставят в крема. Докато се хомогенизира, сместа внимателно се разбърква с дървена лопатка, за да не спаднат белтъците.

Изсипва се в намаслена кръгла тава, покрита с хартия за печене, и се пече около 1 час и 20 минути в слабо загрята фурна до температура 120 градуса.

Докато блатът е топъл, се намазва с отделения крем (пожелание се украсява с орехови ядки). Тортата се оставя да стегне 6 часа в хладилник и после се сервира.

Много вкусна, приятна и лесна рецепта за торта Гараш. Добър апетит!

Рейтинг

5 11
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Ивета Петкова
Кремът и блатът заедно ли се печат? От орехите, белтъците и ванилията не се ли правят 3 блата, които да се печат отделно?Нещо не разбирам
5
2
Камелия Саман
За мен това е истинската торта "Гараш" с приятни спомени от детството (въпреки, че оригиналната рецепта е друга).
3
0
gabik023
gabik023
08.05.2014 09:54
Могат да се сложат и 150 г или по-малко орехи за да не става натрапчив вкуса им!!!
1
1