Начин на приготвяне
Отделят се жълтъците и се слагат в купа. Добавят се захарта, какаото и мекото масло и хубаво се разбива, докато се получи гъст крем, от който се отделя 1/3 за глазура на тортата.
Ореховите ядки, ванилията и разбитите на сняг белтъци се поставят в крема. Докато се хомогенизира, сместа внимателно се разбърква с дървена лопатка, за да не спаднат белтъците.
Изсипва се в намаслена кръгла тава, покрита с хартия за печене, и се пече около 1 час и 20 минути в слабо загрята фурна до температура 120 градуса.
Докато блатът е топъл, се намазва с отделения крем (пожелание се украсява с орехови ядки). Тортата се оставя да стегне 6 часа в хладилник и после се сервира.
Много вкусна, приятна и лесна рецепта за торта Гараш. Добър апетит!
Коментари