Пълнени картофи с чедър

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пълнени картофи с чедър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр.
  • лук - 1 глава, на ситно
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 4 ч.ч., чедър или пармезан
  • магданоз - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 2 с.л., разтопено
  • галета - 1/2 ч.ч. (60 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вътрешността на картофите се издълбава, която се запазва. Зехтинът, лукът, вътрешността на картофите, 3/4 от сиренето, магданозът, солта и пипера се разбъркват.

Издълбаните картофи се пълнят с плънката и се подреждат в подходящ съд за печене. Заливат се с с 1 ч.ч. (250 мл.) вода.

Върху тях се слага маслото, галетата и останалото сирене. Картофите се пекат около 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: