Начин на приготвяне
Това е лесен за приготвяне здравословен сладкиш, без захар и без бяло брашно. Ядеш без угризения, а може да почерпите и гостите си за празник.
С вилица се намачква обелен банан на пюре. В купа се разбиват яйцата с вилица. Овесените ядки се заливат с горещо прясно мляко и оставяте да омекнат за 5 минути.
Смесват се с яйцата, добавяте брашно от рожков или какао и накрая кокосово брашно, и бакпулвера .
Получава се като кексова смес и сипвате в тавичка върху хартия за печене с диаметър 20 см.
Отгоре поръсете с натрошени ядки, при мен с лешници и орехи.
Изпичаме сладкиша в загрята фурна на 180 градуса около 35 минути.
Правите проба с клечка - да няма тесто по нея.
Извадете сладкиша без брашно и го охладете на решетка.
Разтопете черен шоколад с малко прясно мляко и украсете отгоре.
Наредете отгоре пресни ягоди, кокосови стърготини и стръкче прясна мента.
Вкусен и здравословен десерт, бъдете здрави!
Този сладкиш с ягоди без захар и брашно създава настроение на всяка трапеза.