Пържено свинско по селски

Баш МайстораБаш Майстора
Новак
2325164
Пържено свинско по селски
Снимка: Баш Майстора
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пържено свинско по селски - чудно мезе става от него"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • шарена сол
  • лук - 300 г
  • олио - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате свински пръжки и тази рецепта ще ви допадне.

Нарежете свинското месо на парчета и го сложете в подходящ дълбок тиган.

Добавете цялото количество вода, сложете капака на тигана и включете котлона на средна степен. Месото ври и се задушава, така става крехко и сочно.

Когато водата намалее, сложете олиото да се пържи, като периодично разбърквайте, сложете предварително нарязания лук. Пържите свинското до готовност.

Добавете сол, шарена сол и чер пипер всичко на вкус. Поръсете с магданоз и изцедете лимон.

Пържено свинско месо по селски се консумира с червено вино. Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: