Начин на приготвяне
С помощта на остър и дълъг нож направете джоб в средата от едната страна на филето и го поразширете с ръце.
Равномерно овкусете месото със сол и черен пипер вън и вътре. Скълцания чесън, магданоз и горчицата объркайте добре и с тази паста намажете вътре в джоба.
Предварително почистете аспержите от твърдата долна част. Натъпчете ги в отвора заедно с резени гъби и го затворете с конец или клечки.
Сложете свинското в подходяща подмазнена тава. отгоре покрийте плътно със застъпващи се резени бекон.
Залейте отгоре с виното и сложете фолио на тавата. Поставете свинското с аспержи да се пече 20 минути на 220 градуса, а след това на 190 градуса и печете още 30 минути.
След това отстранете фолиото и печете още около 40 минути. Поднесете готовото свинско с аспержи, нарязано на порции.