Свинско с аспержи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свинско с аспержи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1 кг свинско филе
  • чесън - 4 скилидки скълцан ситно
  • магданоз - 3 с.л нарязан на ситно
  • горчица - 1 с.л едросъзрнеста
  • аспержи - 8 - 10 броя почистени
  • гъби - 5 - 6 броя
  • бекон - 10 тънки резена
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър и дълъг нож направете джоб в средата от едната страна на филето и го поразширете с ръце.

Равномерно овкусете месото със сол и черен пипер вън и вътре. Скълцания чесън, магданоз и горчицата объркайте добре и с тази паста намажете вътре в джоба.

Предварително почистете аспержите от твърдата долна част. Натъпчете ги в отвора заедно с резени гъби и го затворете с конец или клечки.

Сложете свинското в подходяща подмазнена тава. отгоре покрийте плътно със застъпващи се резени бекон.

Залейте отгоре с виното и сложете фолио на тавата. Поставете свинското с аспержи да се пече 20 минути на 220 градуса, а след това на 190 градуса и печете още 30 минути.

След това отстранете фолиото и печете още около 40 минути. Поднесете готовото свинско с аспержи, нарязано на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: