Ориз с аспержи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Ориз с аспержи1 / 2
17/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Аспержите не винаги са били непознат деликатес за България, нали знаете?"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 гр.
  • аспержи - 500 гр.
  • олио - 1 с.л.
  • бульон - 1л.
  • вода - 500 мл.
  • сол
  • масло - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре оризът и го задушаваме в сгорещената мазнина. Заливаме с бульона. След като заври го махаме от огъня и оставяме за около 20 мин. за да поеме водата.

Обелваме и нарязваме на парченца аспержите и ги сваряваме в подсолена вода. Прибавяме ги към ориза. Подсоляваме на вкус, прибавяме маслото и магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: