Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки дреболии със застройка

Супа от агнешки дреболии със застройка

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Супа от агнешки дреболии със застройка
Снимка: Дони Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Вкусна агнешка супа със застройка"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 800 г комплект (без черен дроб)
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • олио - 60 мл
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1/2 чаена чаша
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комплекта от дреболии се почиства добре, слага се в тенджера с вода и сварява, отпенват се и когато са готови, се нарязват на дребно.

В тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна, добавих олиото и нарязаните на кубчета моркови.

Запържих за кратко, след което добавих дреболиите, долях топла вода и подправих с изброените подправки.

Оставих да поври, след което добавих измития през няколко води почистен ориз.

След като агнешката супа беше готова, застроих с разбитите жълтъци и киселото мляко, като предварително ги темперирах, сложих ситно нарязан джоджен и магданоз.

Получи се ароматна и много вкусна супа от агнешки дреболии със застройка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: